Redis.al > Blog > Blog > 6 këshilla për t'ju ndihmuar të mbani nxehtësinë tuaj në formë

6 këshilla për t'ju ndihmuar të mbani nxehtësinë tuaj në formë

Mbajeni zonën e punës të pastër dhe pa pluhur. Pluhuri mund të jetë i dëmshëm për një makinë shtypëse nxehtësie, veçanërisht për komponentët elektrikë. Përdorimi i një pluhuri ajri çdo gjashtë muaj është një praktikë e mirë.

Mbroni pllakën e sipërme nga bojërat dhe mbetjet. Përdorimi i një kapaku të sipërm pjatë dhe një fletë mbulesë jo ngjitëse janë mënyrat më të thjeshta për ta mbajtur pllakën të pastër. Të dyja këto do të mbrojnë metalin nga çdo bojë ose ngjitës i tepërt nga transferimet.

Mbroni pllakën e poshtme nga konsumimi. Mbrojtësi i pllakës së poshtme me rrëshqitje të shpejtë ndihmon me këtë duke mbuluar mbulesën e silikonit që vjen me të gjitha presat e nxehtësisë Hotronix®. Përveç mbrojtjes së pllakës, ky mbulesë do ta bëjë shumë më të lehtë filetimin e rrobave me materialin e tij jo ngjitës. Të dy mbulesat e sipërme dhe të poshtme të pllakës mund të pastrohen me një leckë të lagur.

Lyejini me yndyrë të gjitha shufrat e ekspozuara në shtypësin e nxehtësisë. Rreth një herë në vit është një orar i mirë për këtë. Gjithashtu, boshtet e rregullimit të presionit me fileto, në njësitë manuale, mund të lubrifikohen lehtë me yndyrë litiumi me temperaturë të lartë.

Përdorni kordonin origjinal që erdhi me shtypësin e nxehtësisë. Litarët e tjerë mund të përshtaten me makinën tuaj, por nuk janë në gjendje të mbajnë tensionin e nevojshëm. Për të shmangur zjarrin dhe rreziqe të tjera të sigurisë, mos vendosni korda mbi ose afër sipërfaqeve të nxehta. Kjo mund të tingëllojë kundërintuitive pasi shtypja e nxehtësisë është mjaft e nxehtë. Gjithçka që kërkojmë është të mos e vendosni mbi ose afër elementit të ngrohjes. Mbajeni të lidhur në pjesën e pasme të njësisë, larg nxehtësisë.

Kontrolloni për pika të ftohta. Edhe nxehtësia është thelbësore për aplikimin e duhur për të gjitha llojet e printimeve me nxehtësi. Kontrolloni çdo vit, ose sipas nevojës për çdo mospërputhje të nxehtësisë. Për këtë qëllim duhet të përdoret një komplet testimi i makinës.

Tags Blog
sqAlbanian